Gyógyító képzelet

Gyógyító képzelet, SelfHarmony, daganatmentesen, oxigénterápia, bemer terápia, pszichoasztrológia, közérzetjavítás,

Gyógyulást segítő módszerek közé tartozik a SIMONTON féle gyógyító képzelet

Minden betegség, a szervezet vészjelzése. Komoly betegség esetén, mint például a rák, csak úgy lehet elbánni az életet fenyegető veszéllyel, ha bízunk a lehetőségeinkben és szembenézünk félelmeinkkel. A pozitív elvárás nem garantálja, de növeli a gyógyulás valószínűségét. A negatív hiedelmek megváltoztatásának első lépése, hogy tudatosítsuk, a reménytelenség és a félelem akadályozza a test természetes védelmi rendszerét. Hiszen ugyanazzal az erővel, amellyel életünkben a negatív gondolatainkat, tapasztalatainkat alakítjuk ki, létrehozhatunk akár pozitív elvárásokat is.

A szervezetünkben rejlő saját gyógyító forrás megtalálásának, aktiválásának, működtetésének hatékony és egyszerű, és ugyancsak könnyen begyakorolható módja az imagináció. Az imagináció nem más, mint fantáziánk szándékos, irányított használata, egyfajta meditáció, amivel egészségünket, illetve szerveink egészséges működését a képzelőerőnkkel helyreállítjuk. A fantáziánk használatával testünk a gondolatokra, képekre nagy erővel reagál! Ez az állítás könnyen igazolható, például elég csak egy kifacsart citrom képére gondolnunk ahhoz, hogy pusztán a fantáziánk megindítsa a nyálelválasztást. Ugyanígy reagál szervezetünk arra a képre is, amivel védelmi rendszerünk működését jelenítjük meg. A módszert egy amerikai házaspár (a férj onkológus, a feleség pszichoterapeuta) fejlesztette ki. A Simonton féle immaginációs technika alapvető része egy relaxációs szakasz, mely során a beteg elképzeli, vizualizálja gyógyulásának folyamatát, ezzel energiát ad annak megvalósulásához. Simontonék a lelki és szellemi gyakorlatokat úgy dolgozták ki, hogy a folyamatok során teremtett fantáziaképek erősítsék az öngyógyító mechanizmusokat és a gyógyulásban való hitet. A reményt a szervezet biológiai folyamatokká alakítja, amelyek helyreállíthatják a természetes védekezést.Központunkban a csoportfoglalkozásokon progresszív relaxációt és egy daganatos betegek számára kidolgozott öngyógyító módszert, a Simonton technikát sajátíthatják el a résztvevők. A heti rendszerességgel zajló 10×2 órás foglalkozás során meg tanulnak figyelni testi feszültségeikre és a test jelzéseire. A gyógyító belső képek megjelenítését megtanulva vállalják a résztvevők, hogy azokat naponta legalább háromszor gyakorolják otthon, a villamoson vagy a kedvenc kávézójukban. Lehetőség van arra is, hogy a relaxációs módszert egyéni konzultációs formában sajátítsák el a hozzánk fordulók. Így lehetőség van arra is, hogy az olyan egyéni adottságokat – mint pl. a múlt történései – figyelembe véve, személyre szabottan történjen az öngyógyító foglalkozás.

AsztroJóga

Gyógyító képzelet, SelfHarmony, daganatmentesen, oxigénterápia, bemer terápia, pszichoasztrológia, közérzetjavítás,

Önsegítő Egészség Mediáció, az öngyógyító folyamatok felébresztése

11 alkalmas egészségteremtő testi és szellemi tréning magánórákon a nap belső rendjének és derűjének megteremtésére.

Találkozásaink során saját születési képletünkből fedezzük fel a természeti erőket és ismerjük meg belső energiáink természetét. Választ kapunk belső ellentmondásainkra, az akadályozó vagy korlátozó hiedelmekre, tulajdonságokra. A keleti szemléletű világrend és a természeti törvények alapos ismerete segít megérteni az élet legfontosabb törvényét az egyetemes ok – okozat törvényét.

Az AsztroJóga a kozmikus egység hirdetője. Vallja az ember és az emberen kívüli világ egységét. Hangsúlyozza az emberen belül a test, az életerők, a lélek és a szellem harmóniájának szükségességét. Nézete szerint minden diszharmónia, konfliktus, működészavar és betegség a harmónia megbomlásából ered. A gyógyulás útja a belső és külső harmónia, a kozmikus egység visszaállítása. A tréning célja a test, az életműködések, a vágyak, érzelmek, indulatok feletti tudatos kontroll.

  • 1. alkalom: BEM-OXI kezelés után, születési analízis, a saját természeti erőink megismerése, egyéni élethelyzetünk feltérképezése.
  • 2. alkalom: BEM-OXI kezelés után, a betegség lelki hátterének feltérképezése, és megtanuljuk a jóga egészségmegőrző és öngyógyító folyamatokat beindító 8 alap gyakorlatát, mely gyakorlatok a légzés és testtartások, koncentráció és meditáció legegyszerűbb elemeit tartalmazzák. Ne félj tőle, nagyon egyszerű, nem megerőltető és könnyedén elsajátítható.
  • 3. alkalom: BEM-OXI kezelés után, a betegség előnyinek tudatosítása, a progresszív relaxáció és a gyógyulás képi megjelenítésének elsajátítása, pozitív mentális képek kialakítása.
  • 4. alkalom: BEM-OXI kezelés után, kapcsolataink elemzése, családállítás horoszkópábrák segítségével, párkapcsolati problémák feloldása, „neheztelés leküzdése” meditáció.
  • 5. alkalom: BEM-OXI kezelés után, a jövő kialakítása – célkitűzés! Szolár horoszkóp – éves előrejelzés, mely megmutatja, hogy mire alkalmas az idő. Egyéni élethelyzetek feltérképezése, stratégiák kialakítása, hogy a változásokra időben felkészülve ne érhessen váratlanul például, ha döntéshelyzet elé állítanak, ha otthont vagy munkát kell változtatniuk, ha a párkapcsolatunk korrigálásra szorul.
  • 6. alkalom: BEM-OXI kezelés után, öngyógyító relaxáció, kapcsolat felvétele belső vezetőnkkel.
  • 7. alkalom: BEM-OXI kezelés után, öngyógyító, harmonizáló relaxáció, hogyan birkózzunk meg félelmeinkkel, szorongásainkkal, a múlt szimbólikus elengedése.
  • 8. alkalom: BEM-OXI kezelés után, öngyógyító relaxáció, újjászületés meditáció
  • 9. - 10. -11. alkalom a tanult ismeretek mélyítése, rögzítése.